Güneş enerjisi santrali kurmak, birçok farklı firmanın ya da şahsın yatırım yapmak istediği amortisman süresi düşük olurken, devlet alım garantili bir sistem olarak karşınıza çıkar. Bir güneş enerjisi santrali kurmak sanıldığı kadar kolay bir süreç değildir. Bu süreçlerin takibi için Minas Enerji üst düzey kalite hizmet anlayışı ile her zaman yanınızdadır.

GES kurulumu, güneş enerjisinden faydalanmak için kurulan bir sistemdir. Dünyada her geçen gün daha fazla yaygınlaşan güneş enerjisi, hayatın her alanında yer almayı başarmıştır. Yaşam alanlarında güneş enerjisinden faydalanmak isteyen insanlar, güneş enerjisi santrali kurulumu yaparak güneşin ayrıcalıklı özelliklerinden faydalanmak ister.

ges-kurulum-asamalari-nelerdir.jpg

Güneş enerjisinin özellikle son yıllarda çok fazla tercih edilmesinin nedeni, elektrik faturalarını en az seviyeye indirmesidir. Solar sistemler ile büyük bir gider kalemi haline gelen faturalar bu sayede artık tarihe karışmıştır. Tasarruf, işletmeler açısından giderleri düşürmek için ön planda tutulan son derece önemli bir konudur. İkinci bir neden ise güneş enerjisinin yenilenebilir ve çevre dostu bir enerji kaynağı olmasıdır. Yenilenemez enerji kaynaklı gibi doğaya hiçbir şekilde zarar vermez. Aynı zamanda bitme gibi bir riski de yoktur. Doğa, bize her zaman doğan güneş ışınlarını sunmaya devam edecektir. Dolayısıyla bu sınırsız ve temiz enerji kaynağından faydalanmak oldukça akıllıca bir adımdır.

Tüm bu sebeplerden kaynaklı güneş enerjisinden faydalanmak isteyen insan sayısı her geçen gün biraz daha artmaya devam eder. Güneş enerjisi santrali kurulumu ise yerine ve koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu noktada her yere aynı özellikleri taşıyan bir santral kurulumu yapılması mümkün değildir.

Güneş Enerjisi Santrali Kurulumu Nasıl Yapılır?

GES kurulumu süresi; santralin nerede ve hangi özelliklerde kullanılacağına bağlı şekilde değişiklik gösterir. Güneş enerji santralleri en fazla işletmeler, tarım alanları ve konutlarda kullanılır. Ticari işletmeler için gerçekleştirilen projelere endüstriye çatı tipi güneş enerjisi santrali ismi verilir. İşletmenin kendi elektriğini üretmesi için tasarlanan bu sistemler, maliyetin düşük olmasından kaynaklı son derece avantajlıdır. Aynı zamanda enerji faturalarını en az seviyeye çekerek büyük oranda tasarruf sağlar. Bu sayede ticari işletmelerin kar marjını artırarak, işletmenin kazancına katkı sağlamak mümkün olabilir.

GES kurulumu yapmak için ilk olarak detaylı bir keşif yapılması gerekir. Bu aşamada projenin geleceği için son derece önemli bir konumda yer alır. Keşif aşamasında binanın ya da arazinin bulunduğu bölgenin ne kadar güneş aldığına bakılması gerekir. Bina çatısının ya da arazinin GES kurulumu için genişlik açısından uygun olup olmadığına bakılır. Sonrasında resmi işlemler geçiş yapılabilir.

Güneş enerjisi santralinin verimli şekilde üretim gerçekleştirebilmesi için santralin gölgede kalmaması çok önemlidir. Bu nedenle doğru bir şekilde keşif yapılması şarttır. Ancak alanında uzman bir ekiple keşif yapıldığında doğru sonuçlar elde edilir. Minas Enerji olarak alanında uzman ekiplerimizle güneş enerjisi santrali kurulum aşamasında, istediğiniz alana gelerek belli bir çerçeve içerisinde keşif çalışmalarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Kurulum işlemi yapılacak alanı, santral inverterini ve gereken tüm diğer etkenleri dikkate alarak o bölgede GES kurulumu yapılıp yapılmayacağına karar veriyoruz.

Güneş enerjisi; sürdürülebilir ve temiz bir enerji olarak dikkat çeken zamansız bir kaynaktır. Birçok kişi ve işletme, çatılarını ya da arazilerini güneş enerjisi sistemlerine dönüştürerek bu enerjiden avantaj sağlamak ister. Güneş enerjisi santrali hakkında yeterince bilgi sahibi olmak, projenin uzun vadede başarısı için çok kritik bir öneme sahiptir. Bu yüzden doğru firmadan danışmanlık hizmeti almak önemlidir.

Güneş enerjisi santrali; güneşten gelen ışınları fotovoltaik silikon hücrelerde kullanarak elektrik enerjisi üretme özelliğine sahip olan büyük güç istasyonlarıdır. Bu gibi tesisler, fotovoltaik güç istasyonları olarak güneş parkları ya da güneş santralleri olarak isimlendirilir.

Güneş enerjisi sistemi kurulumu için yapılması gereken adımlar çok net bir şekilde belirlenmiştir. İlk olarak enerji santrali oluşturacak arazi tespit edilir ve etüt çalışmaları büyük bir titizlikle yapılır. Karlılık ve maliyet hesapları sonucunda finansman yöntemi belirlenir ve eğer gerekirse enerji hibe ve destek programlarına başvuru yapılır. Enerji üretimi yapılacak olan arazi satın alınır ya da kiralanır. Marjinal Tarım Raporu ve Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Muafiyet Raporu alınarak, elektrik dağıtım şirketlerine başvuru gerçekleştirilir. Sonrasında ise bu arazi güneş panellerinin kurulumuna uygun hale getirilir ve gerekli malzemeler eksiksiz şekilde temin edilir. Artık panel sistemlerinin kurulması için bir engel kalmamıştır. Son aşamada ise sistemin izlenilmesi, bakımı ve sigortası için tedarikçi anlaşmalarının yapılması gerekir.

GES kurulumu için uygun olan arazi seçimi yapmak, projenin uzun vadede başarısı için en temel adımlardan biridir. Uygun olan bir arazi tercih edilmeli ve bu arazi güney cepheye bakmalı, gün içerisinde mutlaka bol güneş almalıdır. Arazinin güneş potansiyeli hesaplandıktan sonra, bölgenin ortalama olarak güneş alma süresi belirlenmelidir. Trafo merkezine yakın olmak ve marjinal arazi statüsü; projeden verim almak açısından son derece önemlidir. Aynı zamanda arazinin toprak yapısı, jeolojik yapısı ve eğitimi GES kurulumu için belirleyici unsur olarak kabul edilir.

Arazi seçimi sırasında da dikkat edilmesi gereken bazı önemli unsurlar vardır. Güneşi iyi şekilde alan ve güneye bakan nitelikli bir arazi tercih edilmelidir. Aynı zamanda arazinin trafo merkezine yakın konumda olması, marjinal arazi statüsünde bulunması ve jeolojik yapısının uygun olması gerekir. Gölgeli ya da eğimli araziler verimin düşmesine neden olurken diğer yandan maliyeti de artırabilir.

GES Kurulumu İçin Gereken Belgeler

GES kurulumu için gerekli başvuru belgeleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Başvuru yapan gerçek kişinin kimlik belgeler ve imzası, tüzel kişi ya da tasarlayan şirket için geçerli olan faaliyet raporu, vergi levhası, imza sirküleri ve varsa vekâletname,
  • Lisanssız üretim bağlantı başvurusu formu,
  • Arazinin marjinal tarım arazisi olduğuna dair onaylayan rapor,
  • Güneş enerjisi santrali kurulumu yapılacak araziye ait tapu belgesi ya da en az iki yıllık kira sözleşmesi, eğer hazine arazisi ise kullanım hakkına sahip olunduğuna dair belge,
  • Kurulacak tesisin teknik tüm detay bilgilerini içeren ıslak imzalı tek hat şeması ve sistem elemanlarına dair özellikler,
  • Aplikasyon krokisi,
  • Enerji nakil hattı projesi,
  • Feragat beyanı,
  • GES kurulumuna uygunluk yazısı,
  • GES teknik değerlendirme formu,
  • Projeyi imzalayarak onaylaması gereken kişinin elektrik mühendisi olduğunu ispat eden belge,
  • 1 MW ve üstü güneş enerjisi santralleri için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) muafiyet raporu,
  • Dağıtım şirketinden alınması gereken çağrı mektubunu hazırlayarak başvuru yapılır.

Başvuru işlemleri; güneş enerjisi santrali yatırımı için çok önemli ve büyük bir özenle yürütülmesi gereken süreçtir. Bu yüzden sürecin uzman bir mühendislik ekibi tarafından yakından takip edilmesi son derece önemlidir. Aksi takdirde zaman ve para kaybı yaşamak kaçınılmaz olacaktır.

GES Kurulumunda Minas Enerji Farkı

Günümüz şartlarında güneş enerjisi santrallerine olan ilgi, her geçen biraz daha büyümeye devam ediyor. Sürdürülebilir ve çevre dostu bir gelecek inşa etmek için yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen bu yoğun ilgi, kendiyle beraber birçok yeni kavramı ortaya çıkarır. Buna bağlı olarak GES kurulumu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişi sayısı hiçte az değildir. Bu kavramlar içerisinde daha çok geniş çapta nitelendirilen ve ulusal olarak konuşmaya başlayan bir diğer konu ise kurulumu gerçekleştirilen güneş enerjisi santralleridir.

Güneş enerjisi santralleri; büyük ölçekte yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanarak elektrik üretimi gerçekleştirilen alanlardır. Bu alanda güneş panelleri gibi ekipmanları barındırırken, bu sistemler çok geniş araziler üzerine kuruludur. Bunların amacı ise temiz ve sürdürülebilir bir enerji oluşturarak fosil yakıtlara olan bağlılığı azaltmaktır.

Güneş enerjisi santrali kurulumunda dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu ise her zaman doğru firma seçimi yapmaktır. Kalite odaklı hizmet veren bir firma, uzun vadede müşteriler için birçok avantajı beraberinde getirir. Ayrıca istek ve ihtiyaçlar doğrultusunda üretilen güneş enerjisi panelleri, güneş gibi sınırsız ve temiz bir enerji kaynağını ticari ve sanayi alanında avantajlarından faydalanmaya yardımcı olur.

Minas Enerji, çevre dostu ve temiz bir kaynak olan güneşi elektrik enerjisine dönüştürmek olduğunda üst düzey kalite standartlarında çalışmalara imza atan nitelikli bir firmadır. Uzun süredir bu sektör içerisinde verdiği kaliteli hizmet sistemi ile ön plana çıkan firmamız için öncelikli olan, ihtiyaçlarına hitap eden güneş santrallerinin üretimini yapmaktadır. Minas Enerji kalitesini yaşayarak, uzun vadede temiz ve sonsuz enerjiden tasarruf sağlamak için web sitemizde yer alan iletişim numaralarını kullanarak alanında uzman ekibimizle irtibat kurabilirsiniz. Firmamız sayesinde kaliteli, güvenli ve dayanıklı güneş enerjisi santralleri cazip fiyat aralıklarına kurulur. Sınırsız, temiz ve sürdürülebilir enerji kaynağı olan güneşin sunduğu her türlü ayrıcalıktan faydalanarak elektrik enerjisi üretmesini sağlayan güneş enerjisi santrallerine Minas Enerji farkıyla sahip olmak artık çok daha kolaydır.

Teklif Formu
Minas ile Enerjide Tasarrufu Keşfedin, Verimliliği Yaşayın!
Faturanızı bize iletin. Size en kısa sürede ulaşalım.